Yatırım Yolu ile Vatandaşlık Limiti 400.000$ Olarak Belirlendi

31 Ağustos 2023
0 Comments

Yatırım Yolu ile Vatandaşlık Limiti 400.000$ Olarak Belirlendi

Türkiye Cumhuriyeti Devleti 2017 yılının başlarında yabancılar için Türk vatandaşlığı kazanmanın yeni bir yolunu duyurdu: Gayrimenkul yatırımı.

Gayrimenkul yatırımı ile vatandaşlık alma yolu, açıklanıldığı günden itibaren Dünyanın dört bir yanından geniş uluslararası ilgi gören bir yatırım aracı olarak çok sayıda yatırımcı için popüler bir seçim olmaktadır. Bu durumun en önemli sebebi bu yatırım şeklinin Türk Vatandaşlığının yanı sıra Türkiye’nin popüler kentlerinde gayrimenkul sahibi olmanıza fırsat tanımasıdır.

2017 yılında tanıtılan sistem kapsamında Türk vatandaşlığı için minimum satın alma bedeli 1 milyon Dolar olarak açıklanmıştır. Böyle görece yüksek bir fiyatlamaya rağmen, binlerce yabancı yatırımcının güzel bir eve sahip olmak ve Türk vatandaşı olmak için İstanbul ve Antalya gibi şehirlerden gayrimenkul almaya başlamıştır. Bu tür bir yatırım için olası talebi daha da arttırmak amacıyla Türk hükümeti, geçtiğimiz yıllarda ilk gayrimenkul alımının değerini düşürmüştür: Yeni bir Bakanlar Kurulu Yönetmeliği ile beraber Türk Vatandaşlığı mülk satın alma limiti 2018 itibariyle 250.000$ olarak belirlenmiştir. 2018-2022 arasında satılan gayrimenkullere dair açıklanan verilere göre rahatlıkla söylenebilir ki bu yatırım yöntemi, Ortadoğu’nun çeşitli ülkeleri, Rusya ve Avrupa gibi dünyanın birçok yerinden binlerce kişinin katılımıyla önemli ölçüde başarılı olduğunu kanıtlamıştır.

Geçtiğimiz günlere kadar 250.000$ olan bu limit, Türkiye’de emlak talebinin yüksek olması, emlak fiyatlarının yükselmesi, toplumsal talepler ve siyasi sebepler gibi çeşitli nedenlerle yükseltilmiştir. 12 Nisan 2022 tarihli Bakanlar Kurulu toplantısında asgari alım limiti 250.000$’dan 400.000$ ‘a veya eşdeğer dövize yükseltilmiştir. Ek olarak Türkiye’nin metropol alanlarında ikamet eden yerel toplumun menfaatlerini korumak için Türk vatandaşlığı edinme amacıya satın alın bir mülkün üç yıl boyunca başkasına satılamayacağına veya devredilemeyeceğine dair bir beyan da sunulmalıdır. Önemle belirtmek gerekir ki ilgili karar başka bir ek kısıtlama öngörmemekte ve 400.000$’lık gayrimenkul alımını karşılayabilecek yatırımcılar için Türkiye’de ikamet etmenin yolu mümkün olmaktadır.

Yakın bir süre önce ilgili karar, resmi olarak Türkiye Resmi Gazetesi’nde yayımlanmış ve 13 Haziran 2022 tarihinden itibaren resmi olarak yürürlüğe girmiştir. Bu, artık gayrimenkul satın alarak Türk vatandaşlığı elde etmek isteyen herkesin yeni uygulamalara ve limitlere uyması gerektiği anlamına gelmektedir. Bu tarihten önce gayrimenkulünü satın alanlar bu yeni mevzuata tabi değildir.

Ancak, bir limit değişikliği olmasına rağmen, ilgili yatırım metoduna olan talebin hiçbir şekilde ortadan kalkmadığı açıktır – ve bu karmaşık süreci atlatmak için ihtiyacınız olacak yasal ve prosedürel gereksinimlerinizi karşılamak için ETALON HOMES olarak buradayız.

Etalon Homes, uzman kadrosu, güncel mevzuatları titizlikle takip etmesi ve gayrimenkul sektöründeki yılların tecrübesi ile birkaç gün içinde Türk vatandaşlığı ve hayallerinizdeki güzel Alanya konutunu elde etmenizi sağlar. Emlak ilanlarımıza göz atarak ve hayalinizdeki evi bizim aracılığımızla hızlı bir şekilde satın alarak, sadece birkaç kısa adımda gururlu bir Türkiye vatandaşı olabilir ve Akdeniz kıyılarının tadını daha önce hiç olmadığı gibi çıkarabilirsiniz